Embercsempész rendőrök Bács-Kiskunban

A Központi Nyomozó Főügyészség egy embercsempész-hálózat öt tagját, köztük három rendőrt vett őrizetbe. Az ügyészség a rendőröket bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki.
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján 2015. július 29-én egy Bács-Kiskun megye déli részén, Hercegszántó térségében működő embercsempész-hálózat több tagjánál tartottak egyidejűleg házkutatást. Öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Az elkövetők közül három hivatásos rendőrként teljesített szolgálatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományában. A rendőrök szolgálati viszonya 2015. július 30-ével megszűnt.

A gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51. számú főúton a járőrök mozgását, amiről egymással és civil társaikkal folyamatosan egyeztettek, így az embercsempészek az illegális határátlépőket szállító autókkal ki tudták kerülni az ellenőrzést.

Az öt őrizetbe vett személy előzetes letartóztatását a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa 2015. július 30-án rendelte el.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.