Lázadoznak a miskolciak Hajdú Péter bulija miatt

Kiakadtak a miskolci Népkert környékén élők, amikor meglátták a ma induló sörfesztivál programját: szombaton még éjfélkor is kezdődik egy fél kettőig tartó koncert, amit „színpadzárás” követ.

Fellázadtunk, mert tavaly is olyan zajszint mellett nyomták a koncerteket, hogy abba meg lehetett őrülni. Egy idős bácsi agyvérzést kapott: nem tudjuk bebizonyítani, hogy a rendezvény miatt, de az idegeskedés biztosan nem tett jót neki – mondja egy Népkert környéki lakó, hozzátéve, idén aláírásokat gyűjtöttek azért, hogy a szervezők független szakértővel méressék be a zajszintet. A tiltakozók szerint a berendezéseket szállító kamionok összetörik a járdát, és sok fát is kivágtak a sátrak felépítése miatt. Mi több, a lakók azt is állították, hogy a parkból eltűntek a baglyok, a sündisznók, és sokkal kevesebb a mókus is.

Az itt élők közül lapunknak többen elmondták: érthetetlen, miért kapott számos kedvezményt a sörfesztivál megrendezésére a tévés Hajdú Péterhez köthető vállalkozás. A Boon.hu birtokába jutott szerződés szerint a város ingyen biztosítja a területet és a hirdetési felületet is Hajdú cégének, a törökbálinti Septemberfest Kft.-nek, s Miskolc vállalta az orvosi ügyelet ellátását, valamint a takarítást és a szemétszállítást is.

Kiss János alpolgármester a helyi televízióban azt közölte: hangpróbát tartanak, s akkreditált szakértő méri majd meg a fesztiválon várható hangerőt. Hozzátette: később kontrollméréseket végeznek, s a túlzott decibelek esetén közbelépnek majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.