Gyerekek is meghaltak a lezuhant nepáli gépen

Huszonhárom emberrel a fedélzetén nyoma veszett egy kisebb repülőgépnek Nepál nyugati tartományának légterében szerdán. A gép lezuhant, a roncsot egy falu közelében találták meg.

A Tara Air által üzemeltetett Twin Otter típusú kisgép Pokharából tartott Jomsomba, de nem sokkal a felszállás után elvesztette a kapcsolatot az irányítótoronnyal. Az utasok közt volt legalább két külföldi (egy kínai és egy kuvaiti állampolgár) és két gyerek. A személyzet három főből állt.

A gép roncsait a Dana nevű falucska közelében találták meg, a balesetet senki sem élte túl. A katasztrófa oka még nem tisztázott, az áldozatok személyazonosságát vizsgálják. 

Sanjiv Gautam, a Nepáli Polgári Légiközlekedési Hatóság főigazgatója a BBC-nek azt mondta, értetlenül állnak az eset előtt, mert egy új repülőgépről van szó, ráadásul az időjárási viszonyok is kedvezőek voltak. Utóbbi helyzet azóta megváltozott, nagy a köd, ami jelentősen nehezítette a helikopteres keresést.

Pokhara egy üdülőhely a fővárostól, Katmandutól mintegy 200 kilométerre, Josomba pedig a Himaláját meghódítani kívánó túrakerékpárosok kedvelt kiindulási pontja. A két helyszín között nincsenek leszállópályák.

A nepáli légi közlekedés világviszonylatban a legkevésbé biztonságosak közé tartozik. 1949 óta (amikor az első repülőgép landolt az országban) 70 repülőgép- és helikopter-baleset történt, melyeknek 700 halálos áldozata volt. Az Európai Unióból 2013-ban tiltottak ki minden nepáli járatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.