Eltűnnek a polcokról a kétes Mars csokik

Több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

Azok a vásárlók, akik úgy érzik, megkárosították őket, visszaadhatják a terméket ott, ahol vették, a boltok visszavásárolják tőlük - mondta Pleva György.

A visszahívási értesítés kézhezvétele után a kereskedőknek azonnal le kell venniük a termékeket a polcokról, és vissza kell juttatni a Mars által megadott címre. A Mars Magyarország Bt. a későbbiekben dönti el, hogy mi történjen a visszagyűjtött termékekkel.

A Mars mintegy féléves termelését hívta vissza a mini Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, miután Németországban egy Snickers szeletben piros műanyagdarabokat találtak. Szerinte azért ilyen "hatalmas a visszahívási akció" mert a még a cég is vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe.

A Mars azért is döntött a teljes tétel visszahívásáról, hogy a vásárlók felé igazolja: maximálisan elővigyázatosan jár el. Így próbálják a renoméjukat megtartani, és a vásárlók biztonságát szavatolni - jegyezte meg az igazgató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.