Elton John a melegek mumusával tárgyalna

Vlagyimir Putyinnal szeretne találkozni Sir Elton John. A brit énekes, zeneszerző a homoszexuálisok jogairól akar vitatkozni az orosz elnökkel.

„Szeretnék találkozni vele. Ő valószínűleg nevet a hátam mögött és abszolút idiótának nevez" – mondta a BBC-nek Elton John, aki jelenleg Ukrajnában tartózkodik, ahol Petro Porosenkóval is találkozott. Az énekes felszólította az ukrán elnököt, hogy országa mutasson erőteljesebb támogatást a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség számára.

Elton John ukrán üzletemberekkel is tárgyalt, akiket arra kért, „ne fordítsanak hátat” a meleg alkalmazottaiknak.

Elton John nagyobb szolidaritást vár Ukrajnától
Elton John nagyobb szolidaritást vár Ukrajnától
Pool New / Reuters

Oroszországban 2013-ban fogadtak el egy jogszabályt, amely szerint tilos nyilvánosan „reklámozni” a homoszexualitást és a „nem hagyományos szexuális kapcsolatokat" a kiskorúak körében. A Human Right Watch 2014-ben kiadott jelentése megjegyzi, hogy évről évre növekszik a melegek elleni erőszak és homofób retorika, amely részben a 2013-ban elfogadott melegellenes törvénynek köszönhető.

„Állítsd le magad. Te vagy az orosz elnök, jössz, és ilyen hülye dolgokat mondasz" – reagált Elton John Putyin tavalyi kijelentéseire, amelyek szerint a melegek veszélyt jelentenek a gyerekekre. A zenész szerint „nevetséges és elfogult”, ahogyan az orosz elnök a meleg közösséghez viszonyul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.