Szívszorító módon halt meg a kölyöktigris

Levetette magát egy városi épületről egy kölyöktigris, amely a kínai holdújévi tűzijátékozás és petárdazaj miatt riadt meg a kelet-kínai Santung tartományban - számolt be a helyi sajtó csütörtökön.
A riporterek, akik a közösségi médiában az élettelenül elnyúlt tigrisről keringő felvételek nyomába eredtek, kiderítették, hogy az eset még a legnagyobb zajjal járó óévbúcsúztató, egyben újévköszöntő éjszakán történt.

A hét hónapos tigris láncától megszabadulva menekült volna a fülsiketítő zaj elől, és így zuhant le a Guwu nevű épületről egy parkoló aszfaltjára. Az ügyben a rendőrség és az erdészeti hivatal illetékesei nyomoznak, s azt is igyekeznek kideríteni, hogy a tigris tartója miként juthatott az állathoz. A hatályos kínai törvények szerint ugyanis a tigrisek állami védelem alatt állnak, és magánszemélyek nem tenyészthetik őket.

A hagyományosan ördögűzést szolgáló össznemzeti tűzijátékozás a kínai holdújév köszöntésének elmaradhatatlan eseménye. A közösségi médiában ugyanakkor az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is egyre több olyan bejegyzés született, amely azt kérte, hogy az emberek lehetőleg legyenek tekintettel a rendkívüli zajt nehezen elviselő állatokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.