Előzetesben a Győr megyei álrendőrök

Előzetes letartóztatásba helyezte a Soproni Járásbíróság csütörtökön azt a két fővárosi férfit, aki a napokban rendőrnek kiadva magát megpróbált meglopni két idős nőt Győr megyében - közölte a Győri Törvényszék szóvivő bírája az MTI-vel.

Máté Kinga tájékoztatása szerint a két ember terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlya és az újabb bűnelkövetések veszélye mellett a döntést az is indokolja, hogy mindkét férfi büntetett előéletű. Egyikük kevéssel a szabadulása után, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el tettét. Fennáll emellett a gyanúsítottak szökésének vagy elrejtőzésének veszélye, emellett az összebeszélés, valamint annak veszélye is, hogy a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék az eljárás sikerét - tette hozzá.

A rendőrség kedden közölte az MTI-vel, hogy Csornán elfogtak két férfit, aki előbb a Győrhöz közeli Abdán próbált - magát rendőrnek kiadva - meglopni egy idős nőt, majd Kapuváron hasonló trükkel el is vitték egy nyugdíjas asszony több százezer forintját és néhány ékszerét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.