Előzetesben a százhalombattai kettős gyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája pénteken a százhalombattai kettős gyilkosság gyanúsítottját, Sz. Krisztiánt - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.
Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a 21 éves férfi a bűncselekmény tárgyi súlya, a tanúk esetleges befolyásolása, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került előzetesbe, egyelőre 30 napra.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy a lakossági bejelentés nyomán egy buszon elfogott Sz. Krisztián beismerő vallomást tett, de a kettős gyilkosság indítékáról a szóvivő nem nyilatkozott.
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az áldozatokat - egy 57 éves nőt és egy 65 éves férfit - házukban holtan találták, miután egy állampolgári bejelentést követően a rendőrök szerdán bementek az ingatlanba.

Az orvos szakértő megállapította, hogy a két ember bűncselekmény áldozata lett. Az akkor még ismeretlen tettes ellen a helyszíni szemlével és a tanúk kikérdezésével egyidejűleg eljárás indult, és fényképes körözést is kiadtak a gyilkossággal összefüggésbe hozható helyi lakos, a 21 éves Sz. Krisztián ellen.

A férfi az elfogását követő kihallgatáson beismerte tettét: elmondta, hogy november 25-én délután több késszúrással megölte a százhalombattai házaspárt - közölte a PMRFK szóvivője.

A büntetőeljárást emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a PMRFK vizsgálati osztálya folytatja le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.