Elővárosi vonatok estek áldozatul a Déli pályaudvar lezárásának

A Déli pályaudvar lezárása miatt több elővárosi vonatot töröltek hétfőn - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Tájékoztatása szerint a vasúttársaság a Kelenföldi pályaudvar szűk keresztmetszete miatt törölte az összes személyvonatot Százhalombatta és a Déli pályaudvar között, míg a Martonvásár és a Déli pályaudvar közötti vonatok közül csak három közlekedik hétfőn. A vonatok a Kelenföldi pályaudvarig, illetve onnan indulva közlekednek.

A Mávinform vasárnapi közleménye szerint a Déli pályaudvar lezárása naponta átlagosan 250 járatot érint, a forgalom átszervezése zökkenőmentes, a Kelenföldi és a Keleti pályaudvar képes kiszolgálni az ideiglenesen életbe léptetett vágányzári rendet.

Hétfőtől határozatlan ideig az IC 201 (AGRAM) és az IC 958 (GÖCSEJ) ugyancsak Kelenföld végállomással üzemel.

A MÁV-START Zrt. kezelési költség nélkül visszatéríti a menetjegy árát azoknak, akik emiatt lemondanak utazási szándékukról.

Az utasok részletes felvilágosítást a MÁV-START honlapján találnak.

A vasúttársaság továbbra is vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között. A BKK 139-es járatokon érvényesek a vasúti menetjegyek és bérletek.

A vonatpótló autóbuszok az Alkotás utcából, a 139-es busz megállójából, illetve az Etele térről a 141 busz megállójából indulnak.

A Mávinform szombat este közölte, hogy este fél hét után néhány perccel le kellett zárni a közlekedés elől a Déli pályaudvar előtt lévő alagutat, mert újabb kövek estek a vágányra, és tovább csúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál, ezért nem közlekednek a vonatok a Déli pályaudvarra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.