Kétmilliót követelt a rendőr a kínai tolmácstól

Kétmillió forintot kért a készenléti rendőrség egyik zászlósa egy kínai tolmácsnőtől azzal, ha nem fizet, neki és a családjának is baja esik. A primitív zsarolásnak a Terrorelhárítási Központ kommandósai vetettek véget.

A rendőr egy büntetőügyből kifolyólag ismerte meg a tolmácsnőt, az azonban nem derült ki, hogy miért pont őt választotta áldozatául. Gondolhatta volna, hogy a magyar rendőrségnek rendszeresen tolmácsoló kínai hölgynek nem okoz gondot segítséget kérni a hatóságoktól, ha bajba kerül.

Júliusban a zsaroló többször felhívta a kínai nőt a munkahelyéről, ami határtalan magabiztosságra, de még inkább végtelen ostobaságra vall. Hivatali telefonon fenyegette, felsorolta, miféle bajok érhetik a családjával együtt, ha nem fizet. A nő színleg engedett a zsarolásnak. Előlegként 200 ezer forintot ajánlott a zsarolónak, aki azt elfogadta. A pénzátadásra a Könyves Kálmán körút–Üllői út kereszteződésébe hívta a kínai tolmácsot.

A zászlós elfogására készülő kommandósok először viccnek vélték a helyszínválasztást. A kínai nő feljelentéséről és az elfogására tett előkészületekről mit sem sejtő rendőr ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség főbejáratától ötven-egynéhány méterre találkozott áldozatával.

A Központi Nyomozó Főügyészség – miként azt Nagy Andrea szóvivő lapunknak elmondta – zsarolás gyanúsítottjaként hallgatta ki a rendőrt, aki bár tettéért akár öt év szabadságvesztéssel is büntethető, beismerésére tekintettel szabadlábon védekezhet. A testületből már eltávolították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.