Élőben közvetítette, ahogy barátja megerőszakol egy lányt

Élőben közvetítette a Twitteren egy 17 éves lány megerőszakolását egy ohiói pár. A 18 éves Marina Lorina a Periscope alkalmazás segítségével rögzítette, ahogy 29 éves barátja megerőszakolja a védtelen fiatalt.
Emberrablással, nemi erőszakkal és más bűncselekménnyel vádolnak egy párt az egyesült államokbeli Ohióban. Lorina és Raymond februárban élőben közvetítette, ahogy a férfi megerőszakol egy 17 éves lányt - írja az NBC News. A fiatal lány és párja tagadják a vádakat. Ha bűnösnek találják, akár több mint negyven év börtönre is ítélhetik őket.

A nemi erőszakot a Periscope nevű alkalmazás segítségével töltötték fel a Twitterre, ahonnan pár órán belül eltávolították. A BBC szerint nem ez az első eset, hogy bűncselekményt közölnek élőben a közösségi médiában. A hónap elején egy londoni bandaháborúról készült élő felvétel. De nyomon lehetett már követni azt is, ahogy egy nő részegen autót vezet, vagy ahogyan egy gyilkosság miatt elítélt a börtönben tölti mindennapjait.

Az internet még elviselhetetlenebbé teszi a történteket az áldozatok számára, ám az élőben közölt adásokat egyelőre képtelenség szabályozni. Az óriási (és egyre növekvő) adatmennyiség miatt esélytelen kézzel beavatkozni, az automatikus szűrők pedig túl pontatlanok ahhoz, hogy valódi alternatívát jelentsenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.