Végleg elnémul a Roxy rádió

Végleg elnémul a 96.4 Roxy Rádió február 26-án - olvasható a rádió Facebook-oldalán pénteken. A közösségi honlapon megosztott információk szerint a rádió a 26-i búcsúbuli után örökre elköszön a hallgatóktól.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly decemberben azt közölte az MTI-vel, hogy a Roxy Rádió több éves elmaradással rendelkezik, összesen 91 millió 114 ezer forint díjtartozást halmozott fel. A Médiatanács november 10-én felmondta a rádió műsorszolgáltatási szerződését.

A Roxy 2009-ben kétszer kapott részletfizetési kedvezményt, de egyik megállapodást sem teljesítette. A médiahatóság a helyzet tisztázása érdekében több alkalommal személyes találkozóra is lehetőséget biztosított, de a rádió vezetői nem éltek az alkalommal.

2010-ben a Roxy ismét lehetőséget kapott arra, hogy részletekben fizesse ki tartozását, de ezt a megállapodást sem tartotta be, ráadásul június óta a bankgarancia nyújtására vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette - magyarázza az NMHH közleménye, amely azt is kiemeli, hogy 2010-ben a helyi és körzeti műsorszolgáltatók részére 25 százalékos díjcsökkentést is lehetővé tettek, továbbá a részletfizetésre vonatkozó kérelmeket mindig kedvezően bírálják el.

A földfelszíni sugárzást 1999-ben megkezdő budapesti körzeti műsorszolgáltató többször cserélt gazdát. 2002-ben a felmérések szerint heti 500 ezer hallgatója volt, amellyel vezető pozíciót foglalt el a kereskedelmi rádiók piacán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.