Földbe vájt lyukakban melegednek a rendőrök a határon

Kukászsákokból rögtönzött sátorba bújnak el az eső elől és földbe vájt lyukban melegednek egy kályhává alakított hordó körül azok a rendőrök, akiket a déli határszakasz védelmére rendeltek ki.

A rossz körülményeket bizonyító képeket rendőrök küldték el a Blikknek. A lap úgy értesült, a többnyire próbaidős zsaruk közül sokan csak azért nem szerelnek le, mert attól tartanak, hogy visszafizettetnék velük képzésük több százezres költségét.

A bulvárlapnak névtelenül nyilatkozó egykori rendőr viszont nem tűrt tovább, otthagyta a testületet, mert hónapokig dolgozott a határnál rossz körülmények között. Az illető úgy véli, a határ őrzése eleve nem rendőri munka.

A magyar–szerb határszakaszon egyébként körülbelül 600 katona és nagyjából 400 rendőr teljesít szolgálatot.

Az ORFK a lap megkeresésére közölte, hogy hamarosan manőverutat és világítórendszert építenek ki a problémás szakaszon, a rendőrök pedig plusz esőbeállókat is kapnak. Mint írták, eddig az állomány részéről nem érkezett panasz. A felmerülő jelzéseket megvizsgálják, és ha kell, orvosolják. Hozzátették azt is, nem tudnak arról, hogy bárki a határszakaszon uralkodó állapotok miatt szerelt volna le.

A Zsaruellátó nevű Facebook-csoport, mely tavaly nyáron gyűjtéseket szervezett, hogy a migrációs helyzet miatt kirendelt egyenruhások elegendő ételhez és tisztasági felszerelésekhez juthassanak, újból adományokat gyűjt, és várja az áldatlan állapotokról szóló bejelentéseket, fotókat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.