Eljárás indul az Éden Hotel ellen

Eljárást indított hétfőn a TV2 Éden Hotel című műsorának nagy port kavaró adása miatt a Médiatanács és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A valóságshow pénteki adásában sokak szerint szexuális erőszak történt, amikor a műsor egyik játékosa, Gábor a másik játékostársa, Nóri egyértelmű visszautasításának ellenére próbált szexuális kapcsolatot létesíteni.

A TV2 első reakciójában még simán letagadta az erőszakot, és annyival próbálták eltussolni az ügyet, hogy csupán egy „csábítási kísérletet” láthattak a nézők. Hétfőn azonban már ők is elismerték, hogy a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott.

Hasonlóképp gondolja a Médiatanács és az NMHH, amelyek eljárást indítottak a pénteki adás miatt. A Magyar Nemzet megkeresésére a hatóságnál közölték, hogy a médiatörvény előírása alapján negyven nap múlva lehet eredmény az eljárásról.

A Médiahatóság két eljárást is indított, mivel a nagy port kavaró adás nemcsak a TV2-n, hanem a brit joghatóság alá tartozó Super TV2-n is adásba került. Az ügybe ezért az Európai Uniót is be kell vonni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.