Elfogták a színesfém-kereskedő klán tizennégy tagját Győrben

Tizennégy olyan színesfém-kereskedő előzetes letartóztatásáról dönt holnap a Győri Járásbíróság, akiket az alvilági körök klánként emlegettek a kisalföldi megyeszékhely szentiváni városrészében. A NAV munkatársai nagyszabású akció keretében fogták el őket.

Különleges biztonsági intézkedések közepette állítanak holnap a Győri Járásbíróság nyomozási bírája elé tizennégy gyanúsítottat. Valamennyien egy közismert győrszentiváni család tagjai vagy üzlettársai. Színesfémmel kereskednek, s a gyanú szerint hatalmas összegekre tettek szert jogtalanul, tudomásunk szerint kiterjedt, szerteágazó csalással.

Győrött az alvilági körök két egymással rivalizáló klánt emlegetnek, ezek egyike a NAV és a kommandósok akciója keretében őrizetbe vett család tagjai.

Nyomozati érdekekre hivatkozva a bűnüldöző szervek az ügyről egyelőre semmiféle tájékoztatást nem adtak. A bűncselekmény súlyát mindenesetre mutatja, hogy a jelek szerint rendkívüli gondossággal előkészített, nagyszabású akcióról van szó.

Az intézkedés osztatlan megelégedést váltott ki a városrészben. Az ott élők tudósítónknak azt mondták: nemcsak a többségében büntetett előéletű gyanúsítottak esetenként botrányos viselkedése váltott ki ellenszenvet a térségben, hanem a család kirívó gazdagsága is.

Nyilvánvaló, hogy csak a színesfémgyűjtésből akkor sem lehet ekkora haszonra szert tenni, ha valaki egy Duna-hidat ad el – fogalmazott egy környékbeli lakos. Ügyvédektől viszont úgy tudjuk, hogy a kiemelkedő bűncselekmény, amivel a tizennégy embert gyanúsítják, kapcsolódik a fémkereskedelemhez.

A NAV munkatársai nagy értékű autókat is lefoglaltak a helyszínen, s Győr másik városrészében is akciót hajtottak végre.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról szerdán délelőtt nem nyilvános, s rendkívül hosszúnak ígérkező ülésen döntenek majd.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.