Éjjel és lappal

A legnagyobb lapok, a legjobb szakemberek: ezt kapja, aki a TV2 Akadémiáján tanulja az újságírást a televízió, a Népszabadság, a Blikk és a Nemzeti Sport munkatársaitól.

Aki ott volt néhány héttel ezelőtt a TV2 Akadémia nyílt napján a TV2 Róna utcai bázisán, találkozhatott újságírókkal, televíziós szerkesztőkkel, műsorvezetőkkel, akikről ott bizonyára hamar kiderült, munkájuk egyáltalán nem nehéz kötelesség számukra. Sokkal inkább egyfajta (igaz, olykor meglehetősen komoly téttel is bíró) játék, örömforrás, érdekes élethelyzetekben, sokszor ismert és elismert emberek táraságában megélt mindennapok sokasága.

Röpködtek az újságírással kapcsolatos történetek, előkerültek tanulságos és tréfás esetek, aki ott volt, alighanem kedvet kapott ehhez a szakmához, aki viszont ilyen-olyan okból nem vett részt ezen a nyílt napon, igazán sajnálhatja, mert számára már csak az információk maradnak. Ezek szerint az ország egyik legnagyobb médiabirodalma, a Ringier és TV2 Akadémia közös újságíróképzést indít, de nem ám olyan elméleti/fontoskodót, hanem olyat, amelyen valóban meg lehet tanulni az újságírás csínját-bínját.

A hallgatók számára megnyílik a Ringier székház kapuja, és a szerkesztőségek szinte éjjel-nappal sürgölődő, izgalmas légkörében sajátíthatják el a szakma mesterfogásait. A Népszabadság, a Blikk és a Nemzeti Sport legjobbjaitól tanulhatnak újságírást, online televíziózást, riporteri munkát, vagy – figyelem, egyáltalán nem mellékes! – blogkészítést. Márpedig kevés újságíróképzésen adódik lehetőség arra, hogy a hallgatók bejussanak a szerkesztőségek különleges, nyüzsgő világába, ez leginkább a tanfolyamok végén fordulhat elő, és csak az igazán szerencsések kiváltsága.

Az oktatásra csütörtökön és pénteken délután kerül majd sor, így az órák egyetem vagy munka mellett is látogathatók.


A maradék helyekre március 3-ig lehet jelentkezni a TV2 Akadémia honlapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.