Egymillió eurót nyert a lottón egy szíriai menekült

Egy szíriai menekült nyert még tavaly egymillió eurót (314 millió forint) a francia lottón. A szerencsés kiléte csak most került nyilvánosságra.

A harminc év körüli férfi 2011 érkezett Franciaországban, miután elhagyta a polgárháború dúlta Szíriát. Tavaly májusban vett  egy 10 eurós szelvényt a Seine-Saint-Denis-i Bagnoletben - számol be a Le Parisien.

A menekült már tavaly júniusban átvehette a zsíros csekket, a történetét azonban csak most hozta nyilvánosságra a francia szerencsejáték-szövetség. A férfi egyike volt annak a 215 embernek, aki tavaly egymillió euróval lehetett gazdagabb Franciaországban.

A The Local ftancia kiadása azt írja, hogy a nyereményből a menekült házat vett, és próbálja az egész családját Franciaországba költöztetni. Tervei között szerepel továbbá, hogy nyit egy éttermet, illetve hogy fejleszti a francia nyelvtudását.

Nem ez az első eset, hogy egy menekült nyeri meg egy Európai ország lottónyereményét. Decemberben egy szenegáli férfi nyert 400 ezer eurót (125 millió forint) a karácsonyi lottón Spanyolországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.