Egy évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét fogták el

A most 24 éves fiatalember több tucatnyi késszúrással végzett találomra kiválasztott 24 éves társával tavaly novemberben a XXII. kerületben, a Gyula vezér lépcsőnél - erről Sulányi Vilmos a BRFK életvédelmi alosztályvezetője számolt be sajtótájékoztatón pénteken.

A rendőr alezredes elmondta: a gyanúsított, akinek előzetes letartóztatásáról a nap folyamán dönt a bíróság, beismerte tettét.

A bűncselekmény hátterében az állt, hogy az elkövető pszichés zavarokkal küszködött, öngyilkos akart lenni, de ezt megelőzően tesztelni akarta, hogy késsel milyen sérülést lehet okozni - tette hozzá.

Sulányi Vilmos elmondta: a tavaly november 23-án történt támadás "elképesztő brutalitással zajlott le", a 24 éves, környéken lakó áldozattal testszerte több tucatnyi késszúrással végeztek.

Az alezredes szerint a nyomozás során minden jel arra utalt, hogy útonálló volt a támadó. November végén jutottak olyan információhoz, ami elvezette őket a büntetlen előéletű elkövetőhöz. Az MTI kérdésére az alosztályvezető további részletet nem árult el arról, hogyan azonosították a férfit.

Elmondta, hogy a gyanúsított véletlenszerűen választotta ki áldozatát, napokig tartó terepszemlét végzett. A bűncselekmény napján a buszmegállónál elemezte a leszállókat és az alapján választotta ki áldozatát, hogy vele egy súlycsoportú volt, így bízhatott abban, hogy a tervét sikeresen végrehajtja. Követte a munkából hazatérő áldozatát, majd megelőzte és megkérdezte tőle, mennyi az idő. Ekkor az áldozat szembefordult vele, a támadó pedig azonnal lesújtott rá. Az áldozat ellenállt, egy rövid időre a támadó fölé is kerekedett, de a folyamatos szúrások miatt végül elvesztette erejét.

Sulányi Vilmos külön kitért arra is, hogy a gyanúsított nem beszélt senkinek a bűncselekményről, ezért is volt nehéz eljutni hozzá, továbbá azért is, mert semmi kapcsolata nem volt az áldozatával.

A gyanúsítottnál házkutatást is tartottak, és megtalálták a bűncselekményhez használt kést, amelyről az alezredes elmondta, hogy az egy vadásztőrré átalakított, nem rendszeresített rohamkés, amelyet az apjától kapott ajándékba korábban a gyanúsított.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a tettét követően a gyanúsított tényleg megpróbált-e öngyilkos lenni, Sulányi Vilmos azt mondta: megkísérelte, de a fájdalom miatt abbahagyta.

A bűncselekmény minősítésével kapcsolatban azt mondta: a különös kegyetlenség mellett vizsgálják a nyereségvágyat is, mert eltűnt a helyszínről a sértett mobiltelefonja.

Újságírói kérdésre elmondta azt is, hogy az áldozat családfenntartó volt, egy kiskorú gyerek maradt utána.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.