Anselmo Crew: egy kontinensekre lecsapó porszívó

A zene, amit játszunk, egy kontinensekre lecsapó porszívó, ami aztán átvált turmixgép funkcióba, s összekeveri a nagyvárosokban uralkodó zenei stílusokkal – mondja Árkosi „Sub Anselmo” Szabolcs, az Anselmo Crew énekes-dalszerzője.

- Ez a sztori még a 2000-es évek elejére vezet vissza, mikor utcazenészként csavarogtam ott, Auckland-ben, ahová úgyszintén kilátogatott Tommaso (Erdős Tamás - basszusgitáros), akivel aztán - ahogy a zenekarok - a kocsmában megalakultunk. Így indult az Anselmo Crew, a csapat utcazenészként kezdte, jó messze Magyarországtól. Végül hazatértek, és mint mondják, a zene, amit játszanak, egy kontinensekre lecsapó porszívó, ami aztán átvált turmixgép funkcióba, s összekeveri a nagyvárosokban uralkodó zenei stílusokkal.

A Parlament című kislemezük slágerlistás az egyik dél-amerikai rádióban.
anselmo_crew

Három nagylemez, és tíz válogatásalbumon (többek közt a Putumayo és a SONY kiadványain) való közreműködés után új felállással, s régi tagokkal veselkedtek neki az új évtizednek. 2010-ben 10 tagúból 6 tagúra zsugorodott a zenekar, a legújabb zenésztársuk a Barcelonából érkezett MC Guacho, akinek hála mostanában a latin-amerikai motívumok burjánzottak el muzsikájukban. - A fő változás a korábbiakhoz képest, hogy nincsenek már rezesek, de a zene így más lendületet is kapott - mondja Sub Anselmo.

Az új, energikusabb formáció ma este lép színpadra a világ legnépszerűbb bárjában, az A38-on. - 2008-ban, mikor szintén mi voltunk az előzenekaruk, Kachafaz , a Che Sudaka egyik frontembere szóba hozta, hogy szívesen közreműködnének egy számban, ha van hozzá kedvünk. Mi küldjük a zenét, ők ráénekelnek, kész. Mi küldtük a zenét, és ők még rá is harmónikáztak… és kész! – így született meg a Warrior, az egyik legnépszerűbb barcelonai együttes, a Che Sudaka és az Anselmo Crew közös száma.

- Mindkét bagázs a saját útját járja, de mégis egy kultúrkörhöz tartozunk, így biztos fognak még történni közös dolgok, hisz zsugorodik a bolygó.  Az első, főleg magyar nyelvű „Parlament”  című kislemezünk például slágerlistás az egyik dél-amerikai rádióban, s egy válogatáslemezre is felkerült. Egyre kisebbek a távolságok, ha nem is feltétlen a kilométerekre gondolunk. Internet segítségével már el lehet készíteni egy lemezt úgy, hogy a zenészek nem is találkoznak egymással - mondja Sub Anselmo.

És hogy mi vár a ma este a hajó közönségére? Egy csipetnyi nyár a télben: Anselmóék bemelegítése után a Che Sudaka bemutatja új nagylemezét, úgyhogy amire biztosan számíthatunk: vérpezsdítő muzsika, karneváli hangulat, tombolás és tánc.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.