Egy csecsemőt is megsebesített a késes ámokfutó

Egy férfi Peking egyik áruházában megszurkált négy embert, köztük egy csecsemőt, akit a hasán súlyosan megsebesített. Egy héten belül ez volt a második késeléses eset a kínai fővárosban - jelentette hétfőn a kínai média.

Az 50 éves, Vang családnevű tettest a helyszínen elfogták, a sérülteket kórházba szállították. A helyszínt lezárták és az áruházat kiürítették. További részleteket nem közöltek.

A múlt hét szerdán egy 27 éves férfi egy bevásárlóközpont közelében két járókelőre támadt késsel, mindketten a helyszínen meghaltak. Egyikük egy amerikai állampolgárságú nő volt, a másik egy kínai férfi. A keleti Santung tartományból származó tettest a rendőrök elfogták, s ő azt állította magáról, hogy munkanélküli.

A sajtó legutóbb májusban adott hírt pekingi utcai késelésről. Akkor egy férfi két embert megölt, egyet megsebesített, majd elfogása közben ő maga is olyan sérüléseket szenvedett, amelyekbe a kórházban később belehalt.

A fővárosban időről időre előfordulnak hasonló esetek, amelyeket a hatóságok többnyire vagy elmezavarral indokolnak, vagy azt állítják, hogy a bűncselekményt elkövető így vezette le a "társadalommal szembeni haragját".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.