Egy tévedés miatt 5000 diák kaphatott a szívéhez örömében

Jó nagy galibát okozott egy amerikai egyetem a felvételi eredményeik miatt izguló reménybeli hallgatóinak. Néhány órán át több mint ötezer diák hihette azt, hogy felvételt nyert, aztán jött a kijózanító közlemény.

A Buffalo Egyetem pénteken 5109 címre küldött ki tévedésből egy sikeres felvételről szóló levelet, holott a felvételi eljárás még javában zajlik. A hibát az intézményben 3-4 óra elteltével észlelték, s azonnal küldték is a sűrű bocsánatkérésekkel tűzdelt magyarázatot.

John DellaContrada, az egyetem médiakapcsolatokért felelős munkatársa a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy a hiba akkor történt, amikor létrehoztak egy e-mail-listát a kérelmezők adatbázisa alapján. Mivel ennek a csoportnak az elbírálása még nem zárult le, néhányan valószínűleg tényleg kapnak hamarosan egy valódi értesítést arról, hogy bent vannak az egyetemen.

Az ilyen e-mailes bakik az egyetemek felvételi irodáinál nem is olyan ritkák, mondhatni, évente előfordulnak. Tavaly a Carnegie Mellon Egyetem küldött ki tévedésből pozitív üzenetű levelet 800 olyan kérelmezőnek, akik valójában nem nyertek felvételt a számítástechnikai mesterképzésükre, ami az egyik legjobbnak számít az Egyesült Államokban. 2014-ben a Johns Hopkins Egyetem értesített sikeres felvételiről több száz olyan diákot, akinek a kérelmét még nem is bírálták el, két évvel korábban pedig a UCLA közölte azt 894 várólistással, hogy felvételt nyertek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.