Kollégái időt ajándékoztak a bajba jutott buszsofőrnek

Egy évnyi szabadnapot adományoztak egy súlyosan beteg és várandós feleségét ápoló buszvezetőnek munkatársai a franciaországi Nizzában.

Ahhoz hogy a 32 éves férfi, Karim Zaouai ápolhassa szélütés sújtotta és második gyermekükkel várandós feleségét, a helyi közlekedési vállalat 1200 dolgozójából 250 villamosvezető, illetve buszsofőr mondott le szabadnapjai egy részéről - közölte a Nice Matin című helyi lap.

Egy májusban hatályba lépett törvény lehetővé teszi Franciaországban, hogy súlyos esetekben, például családi betegség miatt, a munkáltatóval megegyezésben a dolgozók lemondjanak szabadnapjukról munkatársuk javára.

A jótékonysági akció eredményeképpen több mint 362 szabadnapot kapott a buszsofőr, akinek 29 éves felesége a terhesség alatt, júliusban agyvérzést kapott, és azóta is kórházi kezelésre szorul.

A császármetszést igénylő szülésre a tervek szerint ebben a hónapban, 17-én kerül sor, a nő a kórházból kikerülve is intenzív ápolásra fog szorulni, például meg kell tanulnia újra járni.

A férj elhasználta minden szabadságát felesége ápolására, pillanatnyilag táppénzen van, de ez a helyzet hosszabb távon nem tartható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.