Egy egész családot hallgattak ki a bankrobbantás ügyében

Egy család több tagját is poligráffal vizsgált meg a rendőrség a januári Lehel úti bankrobbantás ügyében – tudta meg a Bors. A lapnak a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnöke, Éliás Ádám számolt be arról, hogy nem sokkal a január 13-ai robbantás után a VÉSZ fenyegető levelet kapott, a magát Őrseregnek nevező szervezet pedig további akciókat helyezett kilátásba.

– Konkrétan tudok egy családról, akit a rendőrség hazugságvizsgálatnak vetett alá. Ez a család a VÉSZ-hez tartozik, azért tudok a kihallgatásukról. A rendőrség egy férfit, a feleségét és két fiukat hallgatta ki, és nem csak a levélről, hanem a bankrobbantás részleteiről is kérdezgették őket – mondta a lapnak Éliás.

Nemcsak a CIB Bank fiókjában, hanem az annak helyet adó társasházban is jelentős károkat okozott a január 13-ai budapesti robbantás
Nemcsak a CIB Bank fiókjában, hanem az annak helyet adó társasházban is jelentős károkat okozott a január 13-ai budapesti robbantás
Kurucz Árpád / Népszabadság

Kovács Viktória, a rendőrség szóvivője a Borsnak azt nyilatkozta, a korábbi közleményeiknél többet egyelőre nem mondhat a nyomozásról. Azt azonban elmondta, hogy a bejelentések továbbra is érkeznek, hétfőig 599 megkereséssel fordultak a rendőrséghez.

Mint arról mi is beszámoltunk, január 13-án hajnalban a Lehel út 70-72. alatt található CIB-bankfiókot robbanás rázta meg. A rendőrség egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 köbcentiméteres, robogónál nagyobb méretű motorkerékpár sofőrjét keresi. A nyomravezetőnek tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

A bűncselekménnyel kapcsolatos állampolgári bejelentések fogadására elkülönítettek egy ingyenesen hívható telefonszámot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a 06/80-620-107-es zöld számon várja azoknak a hívását, akik a bűncselekményről, a helyszínen látott motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.