Egy beteg gyújtogatott a győri kórházban

Egy pszichiátriára beutalt páciens az ágyát borította lángba a győri kórházban. A tűz miatt az egyágyas kórterem teljesen kiégett, az osztályt ki kellett üríteni. Három ápoló füstmérgezést szenvedett.
Tizenhét beteget kellett kimenekíteni a győri kórház pszichiátriai osztályának egyik emeletéről. Az eddigi vizsgálatok szerint egy csütörtök óta kezelt beteg felgyújtotta az ágyát az egyágyas kórteremben. A beteg súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt az égésplasztikai osztályon kezelik.

A közeli kórtermek betegeit a sürgősségi osztályon vizsgálták meg, de a jelek szerint egyetlen páciens sem kapott füstmérgezést. Három ápoló esetében felmerült a mérgezés gyanúja.

A tüzet a nővérek és az ügyeletes orvos vette észre, azonnal megkezdték a mentést és értesítették a tűzoltókat, akik hamar eloltották a lángokat, az épületet átszellőztették.

A pszichiátriai osztály korábban a kórház Zrínyi utcai szárnyában működött, néhány hete azonban ott csak a rehabilitáción részt vevő páciensek maradtak. A többieket három emeletre az új szárnyba költöztették. Ide került a zárt osztály is.

Az, hogy pszichiátriára beutalt páciensek gyújtogatnak, nem először fordul elő magyar kórházban. Nemrég a szombathelyi bíróság ítélt el letöltendő szabadságvesztésre egy nőt, aki többször is tüzet okozott a kórházban, életveszélyes állapotokat idézve elő. Ő rendkívül súlyos büntetést, nyolc év fegyházat kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.