galéria megtekintése

Egész Győr keresi a rejtélyesen eltűnt lányt

2 komment


Hajba Ferenc

Továbbra sem került elő a 24 éves győri Bödecs Rebeka, aki a múlt hétfőn tűnt el. A győriek ma közös keresésére indultak, de a nyomát sem találták a lánynak.

A lányt a szülei látták utoljára. Akkor annyit mondott nekik, hogy egykori iskolatársával találkozik. Éjszakára nem tért haza, a szülők úgy gondolták, hogy az ismerősénél alszik. Másnap kiderült azonban, hogy nem is beszéltek egymással.

A szerző felvétele

Rebeka otthonról csak a táskáját vitte magával, ruhát nem csomagolt, a telefonja sem volt nála. A számítógépén korábban írtakat törölte. A rendőrség többször átkutatta a környéket, de a lány édesanyja, Bödecsné Éliás Viola azt kérte a civilektől, folytassák tovább a keresést. Enesei polgárőrök, tatai önkéntes katasztrófavédők és mintegy ötven győri polgár vágott neki a város környékének Egyszer már átfésülték a nádast, a szigeteket, a gazos, bozótos területeket, most az elhagyott ingatlanokat térképezték föl személyesen.

 

A Bödecs-lányok hárman vannak testvérek. Regina, Réka és Rebeka. A legkisebb még gimnazista, Regina pedig már a kolozsvári egyetemre jár. ­ Mivel foglalkozik Rebeka – kérdezem a testvéreitől – A Pázmányon kellene, hogy írja a disszertációját, de nem vagyunk biztosak benne, hogy bejár­e az egyetemre egyáltalán.­ feleli a testvére.

Rebekát zárkózott öntörvényű embernek ismerte a környezete, szeretett egyedül lenni, de nem rekesztette ki magát az osztályközösségből sem. – Sajnos a nap 24 órájában a Fantasy nevű számítógépes játékot játszotta, szinte el sem mozdult a monitor elől – szúrja közbe Regina.

A szerző felvétele

A lánynak voltak furcsa húzásai. Egyszer Komáromból hazagyalogolt Győrbe a síneken. Az őt ismerők azonban legfeljebb kicsit különcnek tartották, de nem hóbortos ­ .bizonygatja két vele egykorú ismerőse is. Komoly fiúkapcsolatáról nem tudtak a közelében élők, a Fantasy játék révén azonban rengeteg havert, játékostársat gyűjtött össze a világ minden tájáról. Testvérei szerint akár az is megtörténhetett, hogy kicsit kivonult a világból, s valami eldugott helyen lakik.

Az enesei polgárőrökkel először Győr egyik legmódosabb részére, Pinnyédre indulunk. Majdnem életmentéssel kezdődik a keresés, mert egy útszéli építkezés állványáról szemünk láttára leesik a kőműves. Nincs semmi baja, csak részeg, „azért dőlt el úgy mint a takarmányoszsák"– mondják a fiatal polgárőrök, akik saját Mazdájukkal bukdácsolnak a töltésen, a sárban, a bozótos területen. Útközben mesélik, hogy Enese biztonságos, de a szomszéd faluban, Rábapatonán minden esküvő alkalmával ki szokták rabolni a szertartás idejére üresen maradt házakat. Úgyhogy a boldogító igen idejére polgárőrök vigyáznak az értékekre.

Egy kis közértbe viszünk plakátot a lány képével, az eladó sajnálkozik a lány miatt, s felajánlja, hogy azonnal ki is ragasztja a pultra a képet. Úgyis van ott már egy plakát, elveszett macskát keres rajta valaki.

Fotó: A szerző felvétele

Sehonnan sem kaptak értesítést a kiragasztott plakátok nyomán? Kérdezem a Bödecs­lányokat. – Három jelzés futott be, az egyik Bécsből, a másik egy miskolci boltból, de sem ezek, sem a harmadik nem bizonyult használható nyomnak – felelik.

Az elhagyott házak között megismerjük a gazdag Pinnyéd csúnya arcát is. Düledező faviskókban kerti szerszámok, évtizedes lekvárok, sörös dobozok halmozódtak fel, itt régóta nem járhatott senki. A tetőt csak az imádság tartja. Egy volt kocsmát ugyancsak lomtárnak használnak, az ott található valamire való két eszköz régi horgászszerszám. Találtunk olyan faházat, ahol régebben megágyaztak a díványon és azóta ott porosodik az ágynemű.

A szerző felvétele

Egy olyan családi házba nyitunk be, ahonnan legalább másfél évtizede kihaltak a lakók. A falon a nagypapa pókhálós képe, az ajtó mellett düledező szekrény, szétbontott bútorok, s legalább 5­600, főleg olcsó kiadású könyv porlad.

A rendőrség hétfőre ismét átfogó kutatást szervez, de akkor már nem civilekkel, csak profi nyomkeresőkkel.

Bödecs Rebeka 170 centi magas, vékony testalkatú. Eltűnésekor hosszú barna haja volt. Ősszel lábműtéten esett át, kicsit sántít.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.