EB OVO: lecsapnak a kutyagumira

Kutyapiszokgyűjtő akciót hirdetett az EB OVO Egyesület. A négylábúak sorsának jobbá tételét zászlajára tűző civil szervezet a tavaszi szezonnyitó közterület-takarítást vasárnap 11 órától a Szabadság téren tartja. Zacskót és gumikesztyűt mindenki vigyen.

A „Büdös vagyok, gazdit keresek!" című közleményéből kiderül, a kutyatartókból álló EB OVO tagjai azért döntöttek akciójuk megtartásáról, mert elegük lett az utcákon száradó kutyapiszokból, a kutyaszagú lépcsőházakból, piszkos közterekből, játszóterekből. Úgy tartják: a kutyák háziasításával elkezdett folyamat még nem ért véget. Az egyesület célja egy olyan közösség létrehozása, amely felkészültségével, elkötelezettségével és nyitottságával a kutyatartók érdekeit védi. Részt kívánnak venni a kutyatartás közösségi szabályozásának átalakításában, a felmerülő konfliktusok kezelésében, valamint a fennálló előítéletek megváltoztatásában.

„Az elmúlt években a városi kutyatartás rendkívül trendi életformává vált. Fontos azonban, hogy ne csak a kutyatartó család, hanem a környezet is elfogadja négylábú kedvencünket. Úgy gondoljuk, hogy a kutyákat is magába foglaló élhető, kellemes városi környezet fenntartása csak a tudatosság erősítésével, szemléletformálással és az élőhelyünk környezetének résztvevői közötti együttműködés révén valósítható meg" – vélekedik Csonka Berta, az EB OVO elnöke.

Az egyesület tagjai eldöntötték, hogy egy évben legalább egyszer példát mutatnak a kutyatartóknak, és egy adott területet kiválasztva felszedik, amit az ebek hátrahagytak. Idén a választás a belvárosi Szabadság térre esett, ahová az EB OVO április 26-án, vasárnap 11 órára zacskókkal és gumikesztyűkkel vár minden kutyabarátot. A rendezvényen az egyesület szakemberei a kutyatartással, kutyasétáltatással kapcsolatos hasznos tanácsokkal és praktikákkal is ellátják a kutyatulajdonosokat.

Az EB OVO elnöke szerint céljuk, hogy követendő példát mutassanak minden kutyagazdinak, és azoknak is, akik nem tesznek különbséget kutyás és kutyás között. Idén immár hatodik alkalommal szeretnék bebizonyítani, hogy egy kis odafigyeléssel elkerülhetők a másoknak okozott bosszantó pillanatok, és könnyedén megóvható a környezet is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.