Down-kóros színésznő és végtaghiányos modellek a divathéten

Miután Carrie Hammer dizájner egy Down-szindrómás modellt küldött ki a kifutóra múlt hét csütörtökön, hétfőn az FTL Moda divatház döntögetett tabukat azzal, hogy kerekes székes és végtaghiányos embereket bújtatott kollekciójába a New York-i divathéten.

Hammer már tavaly is tabukat döntögetett, amikor egy kerekes székes szépségkirálynőt szerepeltetett a showjában. Idén még tovább ment: modellje a 30 éves Jamie Brewer színésznő volt, akit a sorozatrajongók az Amerikai Horror Story több évadjából is ismerhetnek. Brewer 14 éves kora óta színészkedik és több éve részt vesz az Arc of the United States nevű, értelmi fogyatékos embereket segítő szervezet munkájában. Mint mondja, a veleszületett génmutációja sosem adott okot arra, hogy ne merje megmutatni magát. A Down-kóros színésznő szeretné, ha az őt figyelő lányok és fiatal nők azt mondanák: ha ő is meg tudja csinálni, akkor nekünk is sikerülhet.

Brewer csütörtöki szereplése nagy sikert aratott, hétfőn pedig már egy olyan bemutatón ámulhatott a New York-i divathét, melyen mozgáskorlátozottak léptek fel szép számmal. A kerekes székes, végtaghiánnyal született, illetve baleset miatt művégtaggal élő emberek együtt vonultak a hivatásos kifutói modellekkel. A show végén a közönség vastapssal ünnepelt.

Egy ideje megfigyelhető egyféle radikális szemléletváltozás a szépségiparban. Az új trendek azt hirdetik: a tökéletlen is szép. Ennek bizonyítéka többek közt a molett modellek szerepeltetése a „Sports Illustrated" bikinidivat-összeállításában, a hatvan fölötti nők megjelenése a kifutón és szépségipari reklámkampányokban és Chantelle Brown-Young (polgári nevén Winnie Harlow), a vitiligo nevű pigment-rendellenességgel született „pöttyös" szépség befutása.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.