Dolgozzon a tartásán!

Gyakran fáj a háta, a dereka vagy a nyaka? Naphosszat egy íróasztal előtt görnyed? Rossz a tartása? Ha a kérdésekre igen a válasz, akkor a core traininget Önnek találták ki.

A core szó jelentése központ, mag. A core training olyan edzésforma, amely a törzs mélyizmaira koncentrál, a tartóizmokat és a törzsizmokat erősíti elsősorban. – E mellett persze átmozgatja az egész testet, afféle alakformáló gerinctorna – mondja Horváth Erika Dóra, aerobicedző, személyi edző, gerinctréner, dinamikus jógaoktató.

A rendszeres mozgás csodákat tesz
Children practise yoga at a yoga club in Fuzhou, Fujian province August 11, 2010. Seven children aged 5 to 9 years old attend the training session once a week, local media said. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: SOCIETY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA

Az edzésformát az állapotos kismamák kivételével, korra és nemre való tekintet nélkül bárkinek ajánlja az edző. Különösképpen mégis azoknak ajánlaná a figyelmébe, akik ülőmunkát végeznek, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, és akiknek tartásproblémái vannak.

Már néhány óra után érezhető a mozgásforma jótékony hatása: láthatóan szebb lesz a tartás, javul az állóképesség, a hátban, a gerincben és a nyakban fellépő mindennapos kellemetlen fájdalomérzet is csökken, sőt a kitartó edzés hatására idővel teljesen meg is szűnhet. A rendszeres edzés következménye, hogy javul a tüdőkapacitás, csökken a vérnyomás, fejlődik az egyensúlyérzék és a stabilitás.

Ha valaki arra fogná a testmozgás hanyagolását, hogy túlságosan elfoglalt, és nincs ideje edzőterembe járni, azoknak segítségére lehet a fenti videó. Az egyes gyakorlatokhoz az ismétlésszámokat a videóban megtalálhatják. Annyi kört érdemes azonban végezni a teljes gyakorlatsorból, hogy minimum a 15 perc mozgás meglegyen.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.