Díszpolgár lett a kocsmáros meg a pópa is

A helyi önkormányzat csaknem húsz tagja szavazott meg magának díszpolgári címet egy kelet-romániai községben, Erbiceniben, de nem feledkeztek meg a közösség más kiemelkedő személyiségeiről, így a pópáról és a kocsmárosról sem - számolt be pénteken az Adevarul című portál.
A lap szerint a magyarázat egyszerű: a díszpolgároknak nem kell fizetniük helyi adókat és illetékeket.

A helyibéliek azt mondják, hogy a "díszpolgár-infláció" volt polgármesterük, Constantin Ivan idején indult el, aki azzal védekezik, hogy csak javaslatokat tett, de az önkormányzati testületben nincs szavazati joga, így a döntéseket nem ő hozta meg.

"Kinek adtunk volna díszpolgári címet? A csavargóknak?" - vágott vissza a volt elöljáró, amikor a riporterek arról kérdezték, mivel érdemelte ki az alpolgármester vagy a kocsmáros a megtiszteltetést. A prefektusi hivatal nem támadta meg a határozatot, tehát törvényes - zárta le a témát Ivan.

Az Adevarul megjegyzi, hogy a szegényes Erbiceni községnek harmadannyi díszpolgára van, mint Jászvásárnak (Iasi), miközben lakossága a megyeszékhely népességének csupán hatvanad részét teszi ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.