Depardieu Budapesten nyit kocsmát

Régóta tervezte, hogy a magyar fővárosban nyit egy borkocsmát a kitűnő borászként is ismert francia színész, Gérard Depardieu (65). A Blikk megtudta, hogy ez a terv hamarosan megvalósul.
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
Tobias Schwarz / Reuters
A színész korábban szőlőt akart vásárolni Badacsonyban, de mivel külföldiek nem vásárolhatnak földet, ez és a bérlésre tett erőfeszítései is meghiúsultak. Annak viszont nincs akadálya, hogy más világsztárokhoz hasonlóan ő is üzletet nyisson – írja a lap.

Depardieunek már van két étterme Párizsban, egy Kanadában, a belga Néchinben és az orosz  Szaranszkban. A Budapesti üzlet borkocsma lesz, ahol ételeket is felszolgálnak majd.

A hírt a színész régi barátja, a nemrég megalakult Balatoni Kör ügyvivője erősítette meg.

Kardos Gábor, a Szeremley-birtok értékesítési vezetője, aki a Depardieu-borok kelet-európai forgalmazója elmondta: mostmár biztos, hogy Depardieu Budapest belvárosában nyit üzletet. A tervezgetés időszaka azért húzódott ilyen hosszúra, mert a színész, ha éppen nem forgat, minden idejét Tignén lévő borgazdaságában tölti, így nehéz volt egyeztetni vele.

Ahogy mi is megírtuk, Gérard Depardieu fogja játszani Napóleont augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon, Háry János operájában. A színész egyébként nemrég fejezte be Magyarországon az Asterix legújabb részének forgatását.

Depardieu-nek egyébként nem csak barátja, de ellensége is a bor. Alkoholproblémái közismertek, bár állítása szerint már fél éve nem iszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.