Dél-Franciaországba kirándult egy svéd cica

Egy svéd macskatulajdonosnak komoly fejtörést okozott, hogyan bukkant fel elveszett cicája Nimesben, 1700 kilométerre az otthonától.

A kilencéves Csillám (Glitter) gazdája, Sammy Karlsson azt hitte, végleg elveszett a kis kedvence, miután a macska megszökött a Svédország déli részén fekvő Bromölla városából – számolt be a The Local

A férfi elmondása szerint a cicus korábban is el-eltűnt egy hétre.

"Néha távol volt egy hétig, de a végén mindig hazajött. Ezúttal azonban egyre jobban hiányoltam. Csak ültem és vártam, hogy felbukkanjon, de nem jött." 

Végül múlt pénteken Nimes-ből, Dél-Franciaországból hívta fel valaki, hogy nem ő-e Csillám gazdája. A macskát a fülében lévő mikrochip alapján azonosították.

 

 

"Először azt hittem, viccelnek. De küldtek egy képet, és tényleg ő volt az lila pórázban." 

Azt, hogy Csillám hogy kötött ki Franciaországban, valószínűleg örökre homály fedi majd. Karlsson szerint Bromölla környékén elég sok francia turista megfordul nyáron, és arra gyanakszik, hogy egyikük hazafuvarozta az állatot.

Karlsson azt reméli, hogy Csillám karácsonyra már otthon lehet. "Először is szereznie kell egy francia útlevelet és veszettség elleni oltást. De alig várom, hogy hazajöhessen végre."

"Valószínűleg felcsípett egy francia csajt, és szerzett egy svájcisapkát" – feleli nevetve, amikor arról kérdezték, hogy mit csinált szerinte a macskája Franciaországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.