Cukrosbácsi-perek kezdődtek Zalában

Gyermekpornográfiával vádolja az ügyészség azt a két férfit, akiknek pere kedden kezdődött el Zalaegerszegen, illetve Nagykanizsán.

A Zalaegerszegen élő V. T. 2012 júliusában az interneten megismerkedett egy 9 esztendős lánnyal. A 36 éves férfi női néven mutatkozott be, és azt kérte a vele csevegő kislánytól, hogy vetkőzzön meztelenre, s webkamerával készítsen képet magáról. A lány engedelmeskedett, és V. T. a képet elmentette a számítógépén. A férfi 2013 márciusában a fent leírt módszerrel egy 13 esztendős lányt vett rá meztelen fotózásra, és azt a képet is elmentette. Az ügy kedden került a Zalaegerszegi Járásbíróság elé, s a vádirat felolvasása után meghallgatták a vádlottat, akit korábban már elítéltek hasonló bűncselekmény miatt. Akkor V. T.-t börtönre ítélték, de büntetését felfüggesztették.

A Nagykanizsai Járásbíróság is hasonló ügyet tárgyalt kedden: ott a német állampolgárságú J. G. a vádlott. Az 56 esztendős férfinak Zajk községben portája van. A vád szerint J. G. a zalai faluba élő fiataloknak néha édességet és ruhát vett, majd a lányokat lefotózta az udvarán. 2013 október 15-én egy 13 és egy 11 éves lány azért kereste fel J. G.-t, hogy pénzt kérjen tőle. A férfi a két lányt aznap meztelen felsőtesttel, másnap pedig alsóneműben fotózta le. Összesen 73 képet készített a lányokról, akiknek 10-10 ezer forintot adott a „modellkedésért”. A férfit a fotózás második napján feljelentették a helybéliek. A rendőrség házkutatást tartott J. G. otthonában, és ennek során 90 fiatal- és gyerekkorú lányról találtak fotókat, valamint videókat. A vádirat szerint a felvételek közül 24 úgy ábrázolja a fiatalokat, hogy azok alkalmasak a nemi vágy felkeltésére.

Mindkét tárgyalást elnapolták. Várható, hogy a következő pernapokon, amikor a tanúkat és a szakértőket hallgatják meg, a bíróság – a sértettek érdekében – zárt tárgyalást rendel majd el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.