Csőtörés a Szent Gellért térnél: a BME szakemberei vizsgálják az okokat

Egyelőre nem tudni, mi okozta a csőtörést vasárnap a budapesti Szent Gellért tér környékén, az eset okainak kiderítésével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szakemberei foglalkoznak - közölte a Fővárosi Vízművek eseménymenedzsere hétfőn az MTI-vel.

Gombaszögi János azt mondta: ez egy hosszú, komoly vizsgálat, akár egy hónapos is lehet.

Vasárnap délután egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a XI. kerületi Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. szám alatti épület előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz, mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. A környéken teljesen megállt a forgalom, a rendőrség lezárta a területet. Semmilyen tömegközlekedési eszköz nem járt a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között. A pincékbe betörő víz miatt négyszáz lakást ideiglenesen el kellett hagyniuk a lakóknak, majd statikus megvizsgálta az épületek állagát, és megállapította, hogy egyik épület sem károsodott, így a lakók visszaköltözhettek.

A Bartók Béla úton hétfőn, a takarítás után megindulhatott a forgalom, az ivóvízellátás reggel hat óráig helyreállt.  A szakemberek közlése szerint a metróalagútból várhatóan még 1-2 napon át szivattyúzzák a vizet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.