Csőtörés a Szent Gellért térnél - nem járnak a buszok és a villamosok

Sem a buszok, sem a villamosok nem járnak a fővárosban a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között egy vasárnap délután történt csőtörés miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere, Bakó Pál ismertetése szerint a Bartók Béla úton történt csőtörés miatt le kellett állítani a villamosközlekedést és az autóbuszokat is el kellett terelni a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

Az MTI helyszínről származó információi szerint az Orlay utcában volt a csőtörés, ahonnét a víz elárasztotta a környéket.

Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az elfolyt víz mennyiségéből ítélve egy nagy átmérőjű vezeték repedhetett el az Orlay utcánál, a vízművek szakemberei a helyszínen vannak. Ismertetése szerint a Gellért Szálló előtti területet kevésbé, de a tér másik részét elöntötte a víz.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a Szent Gellért téren a víz elöntötte a tér és a Bartók Béla út találkozásának egy részét és onnan ömlik át a Budafoki útra, sőt a 4-es metró építkezési területére is befolyt.

A víz a tér egyes részein térdig ér, a Budafoki út és az építési terület felé ennél alacsonyabban áll. Macskaköveket és aszfaltdarabokat is magával sodort a víz. A környéken teljesen megállt a forgalom, sok a tűzoltó- és a rendőrautó, a rendőrök lezárták a környéket a forgalom elől. A víz két autót is arrébb sodort.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.