Fellázadtak az utasok: csoda történt a 99-es buszon

Kiálltak az utastársak egy jegy nélkül utazó nő mellett, akit a BKK egyik biztonsági őre minősíthetetlen stílusban szidalmazni kezdett.

A szemtanúk elmondása szerint Blaha Lujza tér és Pesterzsébet között közlekedő, egyébként hírhedten gázos 99-es buszon az ellenőrökkel együtt felszálló egyik biztonsági őr előbb köszönés nélkül odalépett egy női utashoz, hogy a jegyét kérje. Miután a nő (a beszámolók szerint normális hangnemben) közölte, hogy nincs jegye, a nagydarab fickó az ágyékát szinte az utas arcához nyomva szidalmazni kezdte és az orális szexre utalgatott.

Ezen a ponton fortyant fel a busz többi utasa, többen is rászóltak a férfira a stílus miatt. Az esetről felvétel is készült.

"Életemben nem láttam még ilyen nyílt színi megalázást, mint amit az ellenőr csinált" – mondta a Blikknek a néhány nappal ezelőtt történt konfliktusról az egyik szemtanú, aki csak abban tévedett, hogy az illető nem ellenőr volt, hanem biztonsági őr.

A jegy nélkül utazó nőt megsajnálták a többiek, összeadták a pénzt, majd vettek neki egy vonaljegyet a megdöbbent ellenőrtől.

Az esettel kapcsolatban a BKK azt közölte a lappal, hogy az érintett biztonsági őr elismerte, hogy rosszul kezelte a helyzetet. Figyelmeztetést kapott, és tanfolyamra küldték, ahol felkészítik a hasonló helyzetekre.

A Budapest néhány lerobbantabb, szegények által lakott részén is áthaladó 99-es buszon egyébként nem ritkák a konfliktusok, ezért az ellenőrökkel rendszerint biztonsági őrök és rendőrök is felszállnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.