galéria megtekintése

Vintage esküvő "csináld magad" stílusban

0 komment

Puskás Anikó

A vintage stílus immár évek óta töretlen népszerűségnek örvend a divatban, a lakberendezésben és egyre inkább az esküvőkön is. Akár egy komplett esküvő dekorációjáról van szó, akár csak egy-egy dekorációs tágyról, ami később otthonunkat díszíti, a régi, sikkes stílus szerelmesei sokszor vonakodnak maguktól nekiállni az alkotásnak.

A vintage-t egyediség, különlegesség és ötletgazdagság jellemzi: a tárgyak összhatásukban régiesnek, vagy használtnak tűnnek, színek tekintetében jellemzően pasztellszínek dominálnak – például a különféle fagylalt- és cukorkaszínek –, míg az anyagok közül a természetes, meleg színű fákat, kosarakat és cserepeket használja szívesen. Fontos szerephez jutnak a befőttes üvegek, régi fényképek, grafikák és akvarellek is. A vintage szívesen ad a régi holmiknak új szerepet: vázának használ fémdobozokat, amikben eredetileg sütit vagy teát tartottak. Nem véletlen, hogy egyre többen rajonganak érte.

Sok menyasszony – noha esetleg megengedhetné magának – nem fogad esküvői dekoratőrt vagy virágost, hanem szeretné megélni a kitalálást, a megszervezést és az alkotást, így úgy dönt, saját maga készíti el a nagy nap dekorációját az asztaldíszektől kezdve akár a menyasszonyi csokorig. A folyamat azonban csak elsőre tűnik egyszerűnek, és azok az arák, akik jószerével először vágnak bele a kézműveskedésbe, az alkotásba, néhány hét után rájönnek, nem is olyan könnyű az egyes elemek, színek, alapanyagok beszerzése, összehangolása.

Klenovszki Mimi évek óta foglalkozik rendezvényszervezéssel, saját vállalkozása, a MIMI / EVENTS WITH LOVE a régi, sikkes, vintage stílust kedvelő esküvőkre specializálódott, de egyre többen kérnek tőle segítséget az ilyen hangulatot idéző évfordulók, születésnapok és más családi események szervezésében. Most induló workshopjaikat is a do it yourself, vagyis a "csináld magad" jegyében szervezték, a programok azonban nemcsak menyasszonyoknak szólnak, hanem bárkinek, akiben ott van a szépség és az alkotás iránti vágy. A tematikát úgy építették fel, hogy a komplett esküvői dekoráció elkészíthető, legyen az asztaldísz, virágdíszítés, csokor vagy éppen az egyre inkább kedvelt sütiasztal. 

 

– A workshopok témáját olyan szempontok szerint váltogattuk össze, hogy minél több típusú menyasszony találjon benne magának alternatívát. A Varázslatos fűszernövények fantázianevű program például levendulát, bazsalikomot vagy éppen rozmaringot használ a dekorációban, a Boho&Chic-ben pedig a nagyon színes, nagyfejű virágok dominálnak majd - mondja Mimi, aki programok lebonyolítására neves szakembereket  kért fel.

A virágos workshopokat Nehiba Noémi, az Enterifleur megálmodója tartja, akinek több mint egy évtizedes virágkötészeti múltja van, és régóta foglalkozik rendezvények, főleg esküvők dekorálásával. A dekorációs szekció – Country&Csipke, Washi Tape Mánia – résztvevői Szegő Eszter enteriőr-stylisttal és Nánai Bori ékszerkészítővel találkozhatnak.

A sminkes programok sikerességére Grabarics Ditta neve a garancia, a marketingből a divat és a szépség világába átnyergelt sminkes háromféle stílust mutat majd meg az érdeklődőknek: a Nude Make-up (szó szerint csupasz sminket jelent) célja, hogy a természetességet hangsúlyozza, a Vintage Glam a Nagy Gatsby és az 1920-as évek Amerikájának világát idéző workshop, itt a füstös szemek és a csillogás fog dominálni, míg a Pin Me Up a 40-es, 50-es évek hangulatát eleveníti majd fel a hangúlyos szemekkel és a vörös ajkakkal.

A "csináld magad" workshopok már önmagukban különlegességnek számítanak, de Mimi a helyszínválasztással is igyekezett további színt csempészni a rendezvényekbe: a Paloma egy önfenntartó művészeti és kulturális projekt a belvárosban, egyszerre kiállítótér, bemutatóterem, nyitott műhely és rendezvényhelyszín.

A kezdeményezés a helyieknek és az odalátogató turistáknak kívánja megmutatni a kortárs magyar kreatív tehetség sokoldalúságát és lehetőséget biztosít a legaktuálisabb, legfrissebb, fiatal alkotóknak és a már befutott ismert művészeknek, designereknek, innovátoroknak, hogy egy helyen mutatkozhassanak be. A különböző szobákban különböző területen működő kreatív szakemberek kapnak lehetőséget, hogy egyénileg vagy csoportosan dolgozhassanak saját vagy közös kreatív projektjeiken.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.