Csaknem 30 millió forintért kelt el a történelmi rendszám

Kalapács alá került egy dallasi aukción annak az autónak a két rendszámtáblája, amelyben John F. Kennedy elnök utazott, amikor 1963. november 22-én lelőtték. A két GG-300 jelzésű tábla százezer dollárt ért egy fanatikus gyűjtőnek.

A rendszámtáblák az autót kölcsönző cég tulajdonosának a birtokában voltak, tőle örökölte a lánya, Jane Walker, aki ez idáig egy fiókban tartotta őket és csak a barátainak mutatta meg néha.

A nő tisztában volt vele, hogy milyen kincset őrizget, és eredetileg csak 40 ezer dollárt szeretett volna kapni a két rendszámtábláért, de egy fanatikus gyűjtő ennek végül ennek a két és félszeresét, százezer dollárt (átszámítva csaknem 30 millió forint) is hajlandó volt kifizetni neki.

Az aukciót lebonyolító cég nem nevezte meg, ki a vélhetőleg Kennedy-fanatatikus új tulajdonos, de ezen az aukción elkelt egy étlap is, melyen a Titanic süllyedését megelőző vacsora menüsora olvasható. A luxusfogások közt szerepel az osztriga, a sült kiskacsa és az őszibarack chartreuse zselében.

Az étlapot 118 750 dollárért adták el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.