Csak takaróval hajlandó elaludni az oroszlán

Lambert, akit két éve, még kölyökkorában mentettek meg az állatvédők, túl szelídnek bizonyult ahhoz, hogy visszaengedjék a természetbe. Ragaszkodik például az alvós plédjéhez.

Lambert fogságban született, majd egy ismeretlen férfi vásárolta meg a két- és hároméves gyerekeinek háziállatként – írja a Telegraph. Amikor a család már nem tudta tovább magánál tartani a nagymacskát, Vicky Keahey gondjaira bízták, aki a texasi In-Sync egzotikus állatmentő és oktatási központ alapítója. 

IN-SYNC EXOTICS / IN-SYNC EXOTICS

 

Az oroszlán azonban néhány olyan szokást is felvett, amely kölyökként még tartható volt, egy felnőtt oroszlánnál azonban már furcsa. Egyszerűen túl szelíd lett ahhoz, hogy vissza lehessen engedni a természetbe. Ráadásul a hagyományos oroszlánketrec sem volt a kedvére, meséli Keahey. „Az előző tulajdonosa mesélte, hogy náluk a nagypapa ágyában aludt.”

IN-SYNC EXOTICS / IN-SYNC EXOTICS

 

Ez adta az ötletet Keaheynek, hogy egy takarót adjon az állatnak, amit az lelkesen birtokba is vett. Mióta a texasi menhelyen lakik, Lambert megtanult nyers húst enni, ahogy a többi, vadon élő oroszlán. A plédekhez azonban ragaszkodik, minden éjjel a takarójával alszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.