Cellájában halt megy egy magyar férfi Ausztriában

Meghalt a cellájában egy vizsgálati fogságba helyezett magyar férfi az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt) - írta kedden internetes kiadásában egy osztrák napilap.

A Kurier értesülése szerint a 42 éves férfit négy nappal a halála előtt vitték be, betörés gyanújával. Günter Wolf, a kismartoni büntetés-végrehajtási intézet (Justizanstalt) vezetője a lapnak elmondta: múlt kedden a fogoly cellatársai értesítették az őröket arról, hogy a férfi nincs eszméleténél.

Az őrök megpróbálták szólítgatni a férfit, de ő semmilyen módon nem reagált. "Azonnal értesítettük az orvost. Öngyilkosságra gyanakodtunk" - mondta az igazgató. Az igazgató tájékoztatása szerint a férfi kábítószerfüggő volt és egy orvostól gyógyszereket kapott. Az ügyészség boncolást rendelt el. A feltételezés szerint a férfi saját hányadékában fulladt meg. Végleges boncolási eredmény még nem áll rendelkezésre.

A bécsi magyar konzulátuson az MTI érdeklődésére közölték, hogy tudomásuk van az esetről. A hozzátartozók értesítése, illetve felkutatása folyamatban van, de a rendőrség egyelőre nem találta az elhunytnak élő hozzátartozóját. Kerekes Anna konzul elmondta, az elhunyt közeli ismerősei arról tájékoztatták őt, hogy a férfi intézetben nevelkedett, a hozzátartozók utáni kutatás ezért várhatóan nem vezet eredményre. Az MTI kérdésére elmondta, a férfi ismerőseinek közlése szerint az elhunyt nem élt kábítószerrel.

Az osztrák hatóságok tájékoztatása szerint a haláleset a hajnali órákban történt, a konzulátust néhány órával később értesítették - közölte Kerekes Anna. A konzul elmondta, az eisenstadti börtöntől azt a tájékoztatást kapták, hogy néhány napon belül várható a végleges boncolási jegyzőkönyv. "Habár a konzulátus közvetlenül nem láthat el jogi képviseletet az osztrák hatóságok előtt, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az elhunyt érdekei megfelelő módon képviselve legyenek" - mondta a konzul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.