Celine Dion Piaf-dallal ríkatta meg a közönséget

Megríkatta a közönséget a hétvégi American Music Awardson Celine Dion kanadai énekesnő, aki a párizsi terrortámadásokról megemlékezve Edith Piaf népszerű szerelmes dalát, a Hymne a L'Amourt adta elő, miközben a háttérben a francia főváros emblematikus épületeit, a megemlékezés virágait és az elhunytaknak írt üzeneteket vetítették ki.

A könnyűzenei díjátadó házasszonya Jennifer Lopez volt, aki leginkább áttetsző kezeslábasával (jobban mondva, az alatta viselt semmivel) tette emlékezetessé a show-t. Sőt, a dinamikus előadás közben az egyik táncosnőnek elrepedt a fenekén a ruhája, mely a díva drága kosztümjének egy olcsóbb változata volt. Mégsem a villantás volt a díjátadó legemlékezetesebb pillanata. Sajtóbeszámolók szerint szem nem maradt szárazon, amikor Celine Dion a párizsi terrortámadások áldozataira emlékezve egy érzelmes Edith Piaf-dallal lépett a színpadra a Los Angeles-i Microsoft színházban.

Larry Klein, az átadó producere a Billboard magazinnak azt mondta, mindenképpen meg akartak emlékezni az alig egy hete történt borzalmakról, és úgy gondolták, a francia-kanadai Celine Dion a megfelelő személy arra, hogy tolmácsolja az érzelmeket, amelyeket szavakban nem lehet kifejezni.

Diont Jared Leto vezette fel a színpadra, aki elmondta, hogy a nyáron ő is fellépett zenekarával, a 30 Seconds to Marssal a Bataclan klubban, ahol november 13-án meghalt egy barátja, Thomas Ayad is. Leto idézett egy a Facebookon vírusként terjedő bejegyzést is, melyet Antoine Leiris francia újságíró tett közre, aki a feleségét veszítette el a mészárlásban: Nem lesz a tiétek a gyűlöletem. Nem adom meg nektek azt az elégedettséget, hogy gyűlöljelek titeket".

Majd Leto, aki a terrorizmus összes áldozatáról szeretett volna megemlékezni, saját szavaival így folytatta: "Franciaország fontos. Oroszország fontos. Mali fontos. Szíria fontos. A közel-kelet fontos. Az Egyesült Államok fontos. Az egész világ fontos, a béke pedig lehetséges."

Az énekes érintőlegesen beszélt az Egyesült Államok újonnan feléledő menekültellenességéről is, emlékeztette a közönséget arra, hogy Steve Jobs és Barack Obama is bevándorlók voltak.

Piaf 1949-ben írta a Hymne a l'Amourt élete szerelmének, a bokszoló Marcel Cerdannak, aki néhány hónappal később repülőgép-szerencsétlenségben hunyt el, amikor Párizsból New Yorkba tartott, hogy megnézze az énekesnő fellépését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.