Brutális gyilkost végeztek ki az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok déli szövetségi államában, Georgiában helyi idő szerint szerda este végrehajtották a halálos ítéletet egy 45 éves férfin, akit 1992-ben ítéltek el gyilkosságért.

Travis Hittson, aki letartóztatása előtt matróz volt, 1992-ben megölt egy húszéves fiatalembert, feldarabolta, majd egy matróz barátja segítségével elföldelte. 

A kivégzésre a jacksoni állami börtönben került sor, méreginjekcióval, egy nappal azt követően, hogy - szintén méreginjekcióval - Texasban egy rablógyilkoson hajtották végre a halálos ítéletet.

Hittson ügyvédjei többször is kérvényezték, hogy a halálbüntetést változtassák életfogytig tartó börtönbüntetésre - mint a tettestársáét - ám az illetékes hatóságok ezt mindig elutasították, mint ahogyan elutasították a kivégzés elhalasztásának kérelmezését is.

A gyilkosságot Hittson ritka brutalitással követte el. Egy átmulatott este után agyonlőtte áldozatát, a húszéves Conway Utterbecket, majd a barátjával és tettestársával elment vacsorázni, és utána együtt húsvágó késsel feldarabolták a holttestet. A törzset az erdőben temették el, a levágott kezet, fejet és lábat pedig pár nappal később Florida nyugati vidékén.

A tárgyaláson Travis Hittson arra hivatkozott, hogy a meggyilkolt fiatalember meg akarta ölni őt és a barátját. Erre azonban nem volt bizonyíték, sőt, a barát-tettestárs, Edward Vollmer vádalkut kötött az életfogytig tartó börtönbüntetés fejében.

Az Egyesült Államokban az idén ez volt a hetedik kivégzés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.