Brády azt mondja, hogy az őszödi beszédet Rózsa-Floressel szivárogtatták ki

Érdekes Brády Zoltánnak, a Kapu című folyóirat főszerkesztőjének az MTI-nek tett nyilatkozata. Brády azt állította, hogy az író, színész, katona Florest a hazai politikai állapotok kényszerítették távozásra. Bevallotta, hogy bár nem köztudomású, de ők, Brády és Rózsa-Flores voltak, akik kiszivárogtatták az őszödi beszédet.

A beszéd kiszivárogtatását követően lehetetlenültek el teljesen, folyamatos támadások érték és érikazóta őket. Rózsa kapott egy szívinfarktust is, ami után úgy döntött, elmegy innen - állítja Brády, arról azonban nem beszél, hogy kitől kapták, s hová „postázták" az őszödi hangfelvételt.

Kepes András szintén az MTI-nek elmondta, hogy jövő kedden az MTV Különös történetek című műsorában kerül adásba a csütörtök hajnalban Bolíviában lelőtt Rózsa Floresszal rögzített utolsó felvétel.

Az anyag gyakorlatilag végrendeletnek készült - állítja Kepes, aki megjegyezte, Rózsa Floresszal közvetlenül elutazása előtt, szeptemberben találkozott utoljára, ekkor forgatott vele még egy anyagot. „Ez egy titkos felvétel volt, operatőr sem volt benn, csak mi ketten és egy kamera. Eduardo megkért, hogy erről a felvételről ne beszéljek senkinek, és a lelkemre kötötte, hogy ne hozzam nyilvánosságra, amíg ő esetleg visszajöhet; illetve abban az esetben, ha nem térne vissza, azt teszek a kazettával, amit akarok" - mondta a televíziós szerkesztő. Lapunknak ugyanakkor elárulta, hogy a felvett anyagnak nincs belpolitikai vonatkozása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.