Börtönbe kerülhet Berki Krisztián

Ha a rendőrség és az ügyészség, majd később a bíróság is bekeményít, akár három évre is börtönbe kerülhet Berki Krisztinán, a Tv2 „sztárja". Berki nemrég 255-tel száguldott Porschéjával az M7-esen, az ezt bizonyító felvételt ő maga töltötte fel az Instagramra. Tényi István is látta azonban a felvételt.
Közúti veszélyeztetés bűntettének gyanújával feljelentette Berki Krisztiánt, a Tv2 „sztárját" a hatóságoknak a sajtóban megjelent szinte minden bűncselekmény-gyanús esetet már-már hivatalból be- és feljelentő Tényi István.

Berki, aki herevasalási tervéről, majd sorozatos kisebb-nagyobb botrányairól, celeb világbeli konfliktusairól híresült el, maga dicsekedett el legújabb hőstettével az Instagramon. Felvételén jól látható, amint autója 250 feletti sebességgel halad az éjszakai autópályán, ahol 130 a megengedett maximális sebesség.

Magát a felvételt is Berki készítette, a képek tanúsága szerint mobiltelefonnal, ami önmagában is szabálysértés – állítja egy lapunk által megkérdezett közlekedésbiztonsági szakértő –, hiszen a KRESZ tiltja vezetés közben a kézben tartott telefonnal történő kommunikációt, amiből szerinte az is következik, hogy filmezni is tilos mobillal vezetés közben. De ezt még Berki ügyvédje talán ki tudja majd magyarázni, ha oda kerül a sor.

Nehezebb dolga lesz a megengedett sebesség majdnem kétszeresét kimagyarázni. Elég lett volna egy rossz mozdulat, a megengedett sebesség mellett az autó irányíthatóságát semmiben nem befolyásoló úthiba és Berki repül. „Szerencsés" esetben csak ő sérül majd, rosszabb esetben vétlen közlekedők, vagy a sztráda közelében tartózkodók is.

A Btk. alap esetben három év szabadságvesztéssel fenyegeti azokat, akik másokat veszélyeztetve megszegik a közlekedési szabályokat, akkor is, ha nem történik baleset. Emellett, amennyiben hőstettét rögzítette valamelyik sebességmérő kamera, 200-300 ezer forint bírsággal is számolnia kell.

A sztorit elsőként közlő 24.hu kommentelőinek egy része megértően fogadta Berki „menőzését", hogy megnézte, mit tud a Porsche, mások viszont úgy vélték, nemcsak sofőrként, hanem felelős édesapaként sem tehet ilyet az ember. Felelőtlen volt.

Kérdés, mit szól ehhez a rendőrség. Nekik ugyanis azt is be kell majd tudni bizonyítani, hogy a kérdéses felvételek elkészítésekor valóban a „sztár" ült a volán mögött. Berki ezt akár le is tagadhatja.

Berki Krisztiánt nem sikerült elérnünk.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.