Börtön vár a fenékrázó orosz lányokra

A twerkelő, vagyis pucsítva fenékrázó táncmozdulatért két fiatal lányt 10 nap, egy harmadikat pedig 15 nap börtönre ítélt egy orosz bíróság a Krím-félsziget határán lévő Novorossziszkban.

Egy második világháborús emlékműnél adta elő a három lány azt a táncot, mely az orosz hatóságok szerint "tiszteletlen" és "elfogadhatatlan". Az ügyészség közölte, "minden olyan, a katonai dicsőség meggyalázására tett kísérletnek" azonnal véget vetnek.

A novorossziszki bíróság két lányt tíz napos, a harmadikat 15 napos börtönre ítélte, két másik lány pedig csekély huliganizmus miatt bírságot kapott - írja a BBC.

Az orosz hatóságok nem rajongnak a Miley Cyrus amerikai énekesnő 2013-as MTV Music Awardson bemutatott fenékriszálásért. Áprilisban bezárták az orenburgi Credo tánciskolát, melynek tagjai szintén twerkeltek a színpadon. A fellépésről ráadásul videó is készült, melyet mostanra több mint 23 millióan láttak.

A tizenéves lányok a Micimackó és a méhek című előadásában narancs-fekete csíkos felsőt, fekete miniszoknyát és térdzoknit viselnek. Mindenesetre nyomozás indult, hogy hanyagságról vagy "züllött akcióról" van-e szó. Utóbbi ugyanis büntetendő, és akár három év börtönre is ítélhetik a polgárpukkasztó akció kiötlőjét és megvalósítóit.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.