Bőrszíne miatt támadják a Szellemirtók főszereplőjét

Rasszista támadások kereszttüzébe került Leslie Jones komikus, a Szellemirtók legújabb részének sztárja.

A Szellemirtók harmadik részét rengeteg kritika érte amiatt, hogy a rendező, Paul Feig úgy döntött, a férfi szereplők helyett most inkább nőket küld a szellemek befogására. A film trailere az egyik legtöbbet "dislike-olt" videó volt a YouTube történetében.

A támadások azonban itt nem értek véget. Miután a filmet múlt héten bemutatták az amerikai mozikban, az egyik főszereplő, Leslie Jones több rasszista megjegyzést kapott a közösségi oldalán. A komikus színésznő maga ítélte el a kirekesztő kommenteket.

Jones már márciusban is gondolkozott rajta, hogy törli Twitter-oldalát, miután azt ellepték a trollok, de Paul Feig arra kérte, hogy maradjon. A rendező a Jonest ért támadások után azt írta, hogy minden támadás, ami a színésznőt éri, az egész stábot éri. Feig elítélte a rasszista bejegyzéseket.

Leslie Jones Forrás: Mario Anzuoni / Reuters

Jones a sok támadás után bejelentette, hogy elhagyja a közösségi oldalt:

 

 

Guardian brit lap is kapott hideget meleget a Twitterezőktől, miután a sajtóbemutató után a filmet négy csillagra értékelte.

A magyar mozik július 28-tól vetítik az új Szellemirtókat. A film az amerikai mozikban egyébként a sok kritika ellenére nem teljesített rosszul, 46 millió dollárt gyűjtött be a pénztáraknál a hétvégén.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.