Betiltották Elijah Wood legújabb filmjét Új-Zélandon

A Maniac című film az új-zélandi hatóság szerint túlságosan realisztikusan mutatja be az erőszakot, és a tartalma nagyon felkavaró lehet.

Az Elijah Wood főszereplésével készült horrorfilm igencsak felkorbácsolta a kedélyeket Új-Zélandon. A filmet ugyanis betiltották, a filmfesztiválokon kívül máshol nem láthatja a közönség: nem vetítik a mozik, és DVD-n sem fog megjelenni a szigetországban - adta hírül a brit Metro magazin.

A Maniac című film az 1980-as, William Lustig rendezésében készült klasszikus remake-je. A történet középpontjában Frank Zito áll, az ő szemszögéből mutatja a rendező az eseményeket. Nem meglepő tehát, hogy az új-zélandi hatóságok túl erőszakosnak találják: Zito ugyanis egy sorozatgyilkos, aki élve megskalpolja áldozatait, majd hajukból parókát készít.

A film forgalmazója, a Monster Pictures kreatív igazgatója, Neil Foley megdöbbentőnek nevezte a döntést, és úgy véli, a film betiltása nyílt beavatkozás a felnőtt emberek döntéseibe, ráadásul kedvez a kalózpéldányok terjdésének is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.