Betiltották a tapsolást és hangtalanul éljeneznek egy ausztrál iskolában

Az iskola a "zajra érzékeny tanulók" érdekeire hivatkozva vezette be az új szabályokat, amelyek egy, a média felháborodását kiváltó intézkedéssorozat részei.

A Sydney-i Elanora Heights állami iskola a taps helyett a "néma éljenzést", az "izgatott arckifejezést" és a "levegőbe boxolást" ajánlja a tanulók örömének kifejezésére - számolt be a BBC.

– Ha mostanában részt vettek valamelyik iskolai rendezvényünkön, azt tapasztalhatták, hogy a tanulóink hangtalanul éljeneznek  – írják hírlevelükben. – Taps helyett beleboxolhatnak a levegőbe, izgatott arckifejezést vághatnak. Ezeket az intézkedéseket közösségünknek azokra a tagjaira tekintettel vezettük be, akik érzékenyek a zajra.

A tanárok ennek jegyében arra buzdítják a közönséget, hogy csendben fejezze ki tetszését, ha szükséges. Tapasztalataik szerint ez "remek módja annak, hogy levezessék a gyerekek energiáját".

Korábban az ország különböző iskoláiban betiltották már az ölelést, az Ausztrália nap ünneplését. A hét elején egy leányiskola cáfolta az egyik újság értesüléseit, miszerint a tanárokat arra kérték, hogy a gyerekeket ne szólítsák többet lányoknak, hölgyeknek vagy nőknek, hanem preferálják a nemsemleges megszólításokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.