Békéscsabán sütik az ország legjobb lángosát

Egy békéscsabai lángossütő bizonyult a legjobbnak idén a Lángos Voks internetes szavazáson.
Szpisják György, a büfé tulajdonosa szerint az igazán ínycsiklandó lángos titka az, hogy úgy kell elkészíteni a vendégeknek, mintha saját maguknak sütnék és pakolnák meg minden jóval - írja a Beol.hu.
Fotó: Imre György

Elárulta: mindig friss alapanyagokból kell dolgozni – az olajt rendre cserélni kell, a tészta is csak egy-két órára lehet elég, utána újat kell készíteni –, illetve a feltétekkel sem szabad spórolni, jól meg kell pakolni a lángost. A tészta hosszas kísérletezés eredménye, mint mondta, több tényezőnek kell közrejátszania abban, hogy ízletes legyen. Emellett a higiéniára is kiemelt figyelmet kell fordítani, és nem csak az ellenőrzések miatt.

Jelenleg több mint harmincféle lángost forgalmaznak, a hagyományostól egészen a különlegességekig. Hogy mennyi fogy egy nap, arról mosolyogva annyit mondott, szakmai titok, de hozzátette, hogy sok helyről már kimondottan azért fordulnak be a Szerdahelyi utcába, hogy egy jó lángost egyenek.

Részletek a Beol.hu-n >>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.