Békéscsabán sütik az ország legjobb lángosát
Fotó: Imre György |
Elárulta: mindig friss alapanyagokból kell dolgozni – az olajt rendre cserélni kell, a tészta is csak egy-két órára lehet elég, utána újat kell készíteni –, illetve a feltétekkel sem szabad spórolni, jól meg kell pakolni a lángost. A tészta hosszas kísérletezés eredménye, mint mondta, több tényezőnek kell közrejátszania abban, hogy ízletes legyen. Emellett a higiéniára is kiemelt figyelmet kell fordítani, és nem csak az ellenőrzések miatt.
Jelenleg több mint harmincféle lángost forgalmaznak, a hagyományostól egészen a különlegességekig. Hogy mennyi fogy egy nap, arról mosolyogva annyit mondott, szakmai titok, de hozzátette, hogy sok helyről már kimondottan azért fordulnak be a Szerdahelyi utcába, hogy egy jó lángost egyenek.
Részletek a Beol.hu-n >>>