galéria megtekintése

„Barbárok” – brutális magyarokat ítéltek el Angliában

4 komment

NOL
NOL

Szexrabszolgaként tartott fogva két magyar nőt egy magyar család Északnyugat-Angliában. Dárdaiékat a minap ítélték el szexuális kizsákmányolás miatt ­– írja a Daily Mail.

A 19 éves Dárdai Dániel, a 22 éves ifjabb Dárdai Ferenc, a 42 éves apja, idősebb Dárdai Ferenc és a 42 éves Király Melánia egy 20 és egy 30 éves honfitársukat kényszerítette prostitúcióra.

A nőket rendszeresen verték, enni alig kaptak, az általuk keresett pénzből semmit sem láttak, és még takarítónőnek is használták őket. A bűnözőket a boltoni bíróságon ítélték el a minap, a bíró barbároknak nevezte őket, és külön kiemelte, hogy Dárdaiék saját honfitársaikat zsákmányolták ki. Valamennyi vádlott elismerte bűnösségét. Dárdai Dániel 3, ifjabb Dárdai Ferenc 6, idősebb Dárdai Ferenc 4 és Király Melánia szintén 4 évet kapott. A nőt egyébként bűnösnek találták egy pakisztáni férfival kötött színlelt házasság ügyében is.

Dárdaiék naponta átlagosan 5 kuncsaftot bíztak az áldozatokra fejenként, amivel hetente 1000 fontot is kerestek hat hónap alatt. Ha nem teljesítették a napi 150 fontos minimumot, akkor megverték őket, és addig nem aludhattak, míg nem dolgoztak eleget. Az egyik nő arról számolt be, hogy egy alkalommal ifjabb Dárdai Ferenc úgy megverte, amiért nem mosolygott eleget egy kuncsaftra, hogy elájult. A fojtogatás is rendszeres volt. A lányokat egy internetes oldalon is hirdették, egy átlagos egyórás randevú 60 fontba került kezdetben, de az ár később csökkent.

 

Az áldozatok, akik egy jobb élet reményében emigráltak Angliába, teljesen elveszítették önrendelkezési jogukat a család felügyelete alatt. Okmányaikat elvették, így haza sem tudtak volna utazni, a hozzátartozókkal folytatott ritka és rövid érintkezést pedig a fogvatartók felügyelték. A két nő szabadulási esélyeit rontotta továbbá, hogy alig beszéltek angolul.

Az egyik áldozatnak van egy egyéves babája is, akit az anyjával együtt szabadítottak ki a fogságból, másikuknak Magyarországon él kiskorú gyermeke, akit addig támogatott anyagilag, amíg Dárdaiék fogságba nem ejtették. Ő eredetileg is szexmunkából tartotta fenn magát, egy ideje Nagy-Britanniában élt már, és amikor találkozott ifjabb Dárdai Ferenccel, a férfi rábeszélte, hogy tartson vele Boltonba, ahol rabszolgává tették.

A két nő nagyon keveset kapott enni, gyakran csak egy vajas kenyeret kaptak egész napra, ami miatt az egyik nő 20 kilót fogyott.

Az egyik áldozat a bíróságon elmesélte, hogy amíg ők a házba voltak bezárva, Dárdaiék kábítószereztek vagy kaszinózni mentek.

Az idősebb Dárdainak és Király Melániának van egy 13 éves, egy 15 és egy 17 éves gyereke is, akik velük éltek a „rabszolgatartás” ideje alatt Boltonban, de már hazatoloncolták őket Magyarországra. Itthon a nagyszüleik gondozzák őket.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.