„Mindig könnyebb bocsánatot kérni, mint engedélyt” – ezt üzeni a gyerekeknek Banksy

Egy bristoli általános iskola falán tűnt fel a titokzatos graffitiművész legújabb alkotása, amely mellé ezúttal egy levél is járt.

A Bridge Farm Általános Iskola nemrég az egyik házát a Banksyként ismert művészről nevezte el, aki viszonzásképpen egy égő autógumit kergető pálcikaemberkével lepte meg a sulit.

 

 

A művet akkor a félévi szünetről visszatérő tanárok találták meg egy levél kíséretében. Az üzenetben a graffitiművész megköszöni, hogy ő lett a névadó, és arra biztatja a gyerekeket, hogy ha nem tetszik nekik a rajza, nyugodtan egészítsék ki. „Mindig könnyebb bocsánatot kérni, mint engedélyt” – hangzik a művész tanácsa.

Banksy maga is e szerint az elv szerint él, hiszen munkái minden előzmény nélkül bukkannak fel a legváratlanabb helyeken, és kritizálják a politikai eseményeket, társadalmi jelenségeket, vagy reagálnak valamilyen aktuális eseményre.

A valódi személyazonosságát gondosan titkoló falfestő szóvivője útján erősítette meg a BBC értesüléseit, valóban ő készítette az iskolában látható alkotást.

 

 

Az iskola igazgatójának, Geoff Masonnak nem áll szándékában eladni a képet, azt tervezi, hogy megtartja a direkt nekik festett művet. Hozzátette, hogy a meglepetésgraffiti a diákok számára inspiráló.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.